Sarajevo 360: Već 7 miliona klikova

Još savremenija virtualna mapa Sarajeva!

Autor: BalkanPost


Sarajevo 360, prva mapa Sarajeva, sada u novijem ruhu, pruža još bolji i brži pristup servisnim informacijama i mapiranim objektima u Općinama Centar i Stari Grad. Uvođenjem novih tehnoloških karakteristika, korisnicima je omogućeno jednostavnije pretraživanje objekata i ulica prema određenim kategorijama i podkategorijama ili općinama: Hrana i piće; Restoran, Kafić...; Uslužni sektor: Apoteka, Autodijelovi, Banke...; Stari Grad, Centar..itd.. Korisnik, u skladu sa vlastitim željama i interesovanjima, može, jednostavnim klikom ili putem „pametne“ tražilice koja pruža sugestije, dobiti tačnu lokaciju/kategoriju/ulicu uz virtualni prikaz.

Sarajevo 360 servis je već dosegao 7 miliona klikova. Inovacije omogućavaju selektovanu pretragu i brži prikaz datog objekta/ulice i zasigurno će ovu brojku utrostručiti.

Novi servis sa sobom donosi i brže učitavanje slika, poboljšanu sinhronizaciju pinova i radar koji olakšava orijentaciju (u virtualnoj šetnji korisniku olakšava kretanje i pokazuje prema kojoj strani svijeta je okrenut), vremensku prognozu, novi privlačniji interfejs koji je jednostavan za korištenje (user friendly), kao i sistem koji je prilagođen i vlasnicima novijih mobilnih uređaja koji ne prepoznaju starije aplikacije poput Flash-a koji je jošu razvoju.

Uz sve to, novi  Sarajevo 360 servis ima i proširenu bazu podataka, te uz postojeće kulturno-historijske objekte, mapirani su i brojni drugi objekti iz različitih kategorija, kako bi servis, u svakom trenutku, korisnicima različitih interesovanja, mogao pružiti detaljnu servisnu informaciju uz virtualni prikaz.

Posjetite virtualnu mapu Sarajeva!

(BalkanPost)

Komentari na članak

Dodajte komentar »

Nema komentara, budite prvi!